Brunch With Us Cluj

Brunch With Us Cluj

7+1 ígéretes bruncholó hely Kolozsváron

2023. január 21. - Brunch With Us Cluj

Szerinted is az a legjobb a hétvégében, hogy nem kell az ébresztő hangjára kelni? Az ilyen napokra a legjobb program egy kiadós villásreggeli. Mi azon az elven vagyunk, hogy bruncholni mindenki szeret, csak legfeljebb nem tudja magáról. Ha megjutalmaznád magad egy kis énidővel vagy az élet nagy dolgairól társalognál a barátaiddal, akkor jó helyen jársz.Az elmúlt időszakban meglátogattunk nyolc kolozsvári bruncholó helyet, amelyeket rangsorolni fogunk. A sorrend a saját és az eddig kialakult közösségünk véleménye alapján jött létre.

Eggcetera

A Jókai utca 13 szám alatt található a főtér közvetlen közelében. A helyszín egy kifejezetten reggelire és brunchra szakosodott étterem. Aki nagy rajongója a bruncholó helyeknek biztosan találkozott velük. Egy minimalista stílusú helyszín, amelyet egy ismert román belsőépítész tervezett. Édes és sós reggelik bő választékával találkozhatunk és ezt, hogy fokozzuk csúcsminőségű (speciality) kávék is megtalálhatók a kínálatban. Az árak inkább magasnak mondhatók, de az adagok mennyiségét és minőségét nézve, inkább értékarányosak. A hely kis kapacitású, kevés rendelkezésre álló asztala és ismertsége miatt inkább zsúfolt, így ajánlott asztalt foglalni. Valószínűleg sehol a városban nem tálalják ilyen szépen a reggelit.

Bujolé

A Mátyás Király téren található Bujole közelebb hozza hozzánk Franciaországot, hiszen a hely működtetői az úgynevezett Provance-i stílust alkalmazták a design kialakításánál. Ez még nem minden, mivel Provance másik ismertető jegye a lehengerlő ízvilágú konyha, ami a kolozsvári Bujole-re is jellemző. Érdekesség, hogy minden főétkezéshez különböző étlap társul, amelyeket rendszeresen aktualizálnak és időszaknak, évszaknak megfelelő menüsort állítanak össze, amelyet a friss, házi, szezonális, szavakkal jellemeznek. Ha igazán különleges helyre vágysz jó választás lehet.

 

Și

A kávézó és reggeliző hely a Deák Ferenc utcában található. Főként egyedül vagy legfeljebb 2-3 ember társaságában ajánlott betérni, mivel kevés asztal áll rendelkezésre. A kiszolgálás rendkívül kedves. A kis tér előnye a gyors a kiszolgálás. A vegán és a hagyományos étrendet követők is választhatnak a menüből. Ha csak beugranál egy kávéért és valami harapnivalóért elviteles opció is van. Valószínűleg a legbarátságosabb hely a városban.

Meron

A kolozsvári brunch kínálat bemutatása elképzelhetetlen a Meron kávézóhálózat említése nélkül. A városban kilenc helyet működtetnek. Mi a Calea Mănăștur 2-6-os szám alatt (Platinia bevásárlóközpont földszintjén) található helyiséget teszteltük. A kávézóról azt kell tudni, hogy a kávékat különféle családi gazdaságokból és hagyományosan kávéültetvényekre szakosodott közösségekből nyerik. Modern stílusú és a konyhája nyitott, ami ad egy hangulatot a helynek. Valószínűleg itt találod Kolozsvár legjobb kávéját és az ételkínálat sem okoz csalódást.

Roots- Urban Tastery

A FSEGA mellett található, a hely tökéletes, ha a barátaiddal, a pároddal vagy esetleg egyedül szeretnél egy jót reggelizni. Indusztriális stílusú hely és a falat egy helyi festő, Cristina Frei rajzai díszítik. Bőséges étel kínálat közül lehet válogatni és nem mellesleg ez is egy specialty kávézó. Kávézó és reggeliző hely boltként is működik. Leginkább helyi termékeket lehet vásárolni (pl.: a Sunday bites mogyoróvaj krémét vagy a kesudió vaját), illetve különlegesebb italok is felfedezhetőek a polcokon.

Olivo Coffee Culture

Az Octavian Petrovici utca 7-es szám alatt található az Erdélyi Történeti Múzeum környékén. Az Olivo Coffee Culture 2012-ben kezdte meg aktivitását, 2022-ben pedig elnyerte az első helyezést a National Roasting Championship-en. Kézzel perzselik a jól megtermett babot, amit gondosan betakarítanak és fenntartható módon értékesítenek. Az Olivo kávéit számos más helyen is meg lehet kóstolni, éttermekben, kávézókban az egész országban. Valószínűleg a te tökéletes helyszíned, ha egy feltörekvő vállalkozást szeretnél támogatni. Jókat lehet enni, inni és a helyszín hangulata is roppant kellemes.

Doamna T

A Napoca utca 10. szám alatt található, egész pontosan a belső udvarból lehet megközelíteni. A kávézó teljesen visszaadja a vintage hatást, de nem csak a hangulata kapcsán, hanem a felszolgálásban is. Amit igazán érdemes tudni a Doamna T-ről, hogy egy idősebb, ámbár magát igazán jól tartó hölgy vezeti, aki egy személyben játssza a pincér, a báros és a szakács szerepét is. A hely előnye, hogy bőséges adagokat kapunk és az ízek is hagyományosak.

DOT- District of Toast

A DOT a Potaissa utca 10. szám alatt van, egy igazán hipszter és egyben nagyon kellemes hely, amely tökéletes mondjuk egy teljes angol reggeli elfogyasztásához, de a kézműves sörkedvelők is találnak számukra tetszőt.  Itt is nyitott konyha van, így láthatjuk az elkészítés folyamatát. A tér elég nagy, így nagyobb baráti társaságok befogadására is alkalmas. A vállalkozás nagyfogú figyelmet fordít a környezetére, fenntartható megoldásokat alkalmaznak. Az árak talán kissé magasnak mondhatóak, viszont egy tipikus bruncholó helyszín.

A helyekről bővebben olvashatsz az eddigi bejegyzéseinkben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://brunchwithuscluj.blog.hu/api/trackback/id/tr7618031088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása