Brunch With Us Cluj

Brunch With Us Cluj

Eggcetera, avagy Kolozsvár legjobb bruncholós helye?

2022. december 13. - Brunch With Us Cluj

 

360869a3eee9b11f82c0113546f2f076.pngHa a bruncholós helyekről és Kolozsvárról van szó, akkor a legtöbb embernek talán az Eggcetera ugrik be először. Nem véletlen, hiszen elég ikonikus hellyé nőtte ki magát az évek során.  Népszerűségét a központi elhelyezkedésének, az ott uralkodó hangulatnak, a villásreggeli kínálatának és a kiváló kiszolgálásnak köszönheti. A Jókai utca 13 szám alatt található a főtér közvetlen közelében. A helység bejárata eléggé letisztult, amikor benéztünk az üvegajtón már tudtuk, hogy jó helynek ígérkezik, hiszen nagyon sokan voltak.

A helység mérete meglepett minket, egy hatalmas asztal uralja a teret, valamint három kétszemélyes asztal és egy 3-4 férőhelyes asztal közül lehet választani. Tudor Cosmin belsőépítész alakította ki a minimalista stílusú belső teret, ahol boltíves kialakítást alkalmazott. A fény a központi faasztalra esik, ami kellemes környezetet teremt. Az építész két teljesen más stílusú anyagot ötvözött a fát és a fémet. Tömörfából készült bútorok, a fal fával való beburkolása, zöld növények, kellemes világítás összesség egy kimondottan otthonos hellyé varázsolja a teret.

Számunkra érdekesnek bizonyult, hogy a hely tulajdonosai egy pár, akik még az egyetemista éveikben alapították meg az Eggcetera elődjét. Ioana és Vlad első vállalkozása, amely még diákkorukban indult, a Victor Fresh To Go, később született meg az Eggcetera gondolata. Együtt létrehoztak a vállalkozás köré egy közösséget. A koncepciójuk az volt, hogy az embereknek lehetőséget biztosítsanak villásreggelire a nap bármely szakaszában. Úgy gondolják, hogy a reggeli nem köthető időhöz és az egyre gyorsuló világban szükség van egy kis pihenésre egy reggeli társaságában. Ez a szlogen a bejáratnál is olvasható ,,Start with breakfast all day long.”.img_8437.JPG

Nevének megfelelően számos étel tartalmazza a reggeli elengedhetetlen alapanyagát, a tojást, viszont az is talál kedvére valót, aki nem szereti a tojást. A vegetáriánus és a vegán lehetőségek közül is lehet választani. Az Eggcetera saját összeállítási opcióval is rendelkezik, amelyen keresztül kiválaszthatja saját összetevőit, és személyre szabott villásreggelit állíthatunk össze magunknak. Rendkívül kreatív és igényes reggeli kínálat közül lehet válogatni.

Az előző helyszínekhez hasonlóan itt is a QR kódos megoldást használhattuk. Mi nagyon nehezen tudtuk eldönteni, hogy sós vagy édes reggelire fájna a fogunk. Hosszas gondolkodás után egy édes palacsintára és egy sós palacsintára esett a választásunk. Rövid várakozás után meg is érkezett a rendelésünk, ami csodálatosan nézett ki. A tányéron annyira esztétikusan volt elhelyezve minden, hogy szerintünk azokat is fotózásra ösztönöz, akiket általában nem hoznak lázba az ételfotók. Ezután egy percig sem csodálkoztunk, hogy a közösségi média oldalakon ennyire népszerű az Eggcetera, hiszen nem csak instakompatibilis, hanem ízletes is a reggeli.2300b8e82c81cd6b6715c10722da89a5.png

Az italkínálatot nézve sem panaszkodhatunk, hiszen a csúcsminőségű (speciality) kávék mellett frissen préselt gyümölcslevek, teák, alkoholos és alkohol mentes italok közül lehet választani. Innivalóként egy cappuccinó-t, valamint egy latte-t választottunk.

A kiszolgálás udvarias, gyors és figyelmes volt. Ott létünk során többször is odajött a pincér, hogy biztosan minden rendben legyen. Bár lehet az is rásegített, hogy úgy ültünk az asztalnál, mint egy-egy influencer, akik folyamatosan tartalmat gyártanak.

Összeségében a Eggcetera egy bruncholásra kiváló, hangulatos helynek bizonyult. A látogatás előtt bár számítottunk rá, hogy jókat fogunk enni és inni, de a hangulat, a kiszolgálás és az étel minősége az elvárásainkat is felülmúlta. Az árak inkább magasnak mondhatók, de az adagok mennyiségét és minőségét nézve, inkább értékarányosak. A hely kapacitása, kevés rendelkezésre álló asztala és ismertsége miatt inkább zsúfolt, így ajánlott asztalt foglalni. Inkább kisebb baráti társasággal vagy egyedül érdemes meglátogatni. Főként azoknak az embereknek ajánljuk, akik igénylik, hogy az ízletes villásreggeli esztétikus is legyen.

 Név: Eggcetera

Cím: Jókai utca, 13. sz., Kolozsvár (ro.: Strada  Napoca 13, Cluj – Napoca)

Nyitvatartás:

            hétfő: Zárva

            kedd: 9:00–16:00

            szerda: 9:00–16:00

            csütörtök: 9:00–16:00

            péntek: 9:00–16:00

            szombat: 9:00–16:00

            vasárnap: 9:00–16:00   

 

Tudnivalók: Vegánbarát/ Lehet kártyával fizetni / Wi-Fi/ Kiszállítanak/ Takeaway/ Speciality kávék

Facebook: www.facebook.com/eggcetera.cluj/

Instagram: http://instagram.com/eggcetera.cluj/

Ár: enyhén magas árak, kevésbé diákbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://brunchwithuscluj.blog.hu/api/trackback/id/tr5818001226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása