Brunch With Us Cluj

Brunch With Us Cluj

Meron

2023. január 10. - Brunch With Us Cluj

meron1.jpgMég el se kezdődött a hét de te már úgy érzed elönt a fáradtság? És még hétfő is van? A Calea Mănăștur 2-6-os szám alatt a Platinia bevásárlóközpont földszintjén benézhettek a Meron kávézóba, ahol finomabbnál finomabb brunch ételekkel és különleges kávékkal kezdhetitek a hetet. Két helyről is meglehet közelíteni, az egyik a pláza benti részén, a második pedig kintről, ahol szemtanúi lehetünk a jelenleg nem túl zsúfolt, de igen nagy teraszának.

A “Meron” görög eredetű szó, ami „napokat” jelent. A kávézóról azt kell tudni, hogy a kávékat különféle családi gazdaságokból és hagyományosan kávéültetvényekre szakosodott közösségekből nyerik. A szállított termék minőségére nagy hangsúlyt fektetnek, a komissiózási folyamat különbséget tehet a kisebb- és magasabb értékű kávék között, ezért a szemes kávét közvetlenül a farmról választják. Amikor belépünk az ajtón bal oldalt lehet látni különböző kávé féléket a világ minden tájáról, Ruandától megkezdve, Brazíliából, és meron2.jpgakár Costa Ricából is. Az ajtóval szembe találkozunk egy nagy emberi arccal ami félig egy férfit és félig egy nőt ábrázol, a bal alsó sarkába pedig a mottójuk: “Coffee as you are”. A kávéző építészeti szerkezete modern/indusztriális stílusban lett megalkotva. Nyitott a konyha, független attól nincsenek kellemetlen szagok. A menü QR kódos, és rendelkezik vegánbarát ételekkel.

Fogyasztottunk Banana French Toast-t, ami gondosan elkészített házon belüli banánkenyér, tojással, fahéjjal főzve, bogyós mártással, csípős tejszínnel és friss gyümölcs összetevőkkel rendelkezik. Nagyon finom,media.jpg ám a tejszín rajta csípős, így ezt csak azoknak tudjuk ajánlani akik a pikánsabb ételek kedvelői. Desszertnek a Cheesecake-re esett a választás, finom volt, de mindenképp előtte érdemes még valamit fogyasztani, mivel csak 170 g. Megkóstoltuk az Espressot, azt is csak ajánlani tudjuk.

Összegzésként meg voltunk elégedve a hellyel, a pincérek kommunikatívak, és ha az étel nem ízlik, próbálnak olyan megoldást találni, ami a vendégnek is megfelel. Az étteremnek van Wi-fije is, ám szombat és vasárnap nem lehet használni a laptopot.

 

Név: Meron

Cím: Calea Mănăștur 2-6

Nyitvatartás:

Hétfő: 7:00 – 22:00

Kedd: 7:00 – 22:00

Szerda: 7:00 – 22:00

Csütörtök: 7:00 – 22:00

Péntek: 7:00 – 22:00

Szombat: 8:00 – 22:00

Vasárnap: 8:00 – 21:00

Tudnivalók: QR kódos menü/ Vegánbarát/ Takeaway/ Lehet kártyával fizetni/ Wi-fi

Facebook: https://www.facebook.com/meronplatinia

Instagram:https://www.instagram.com/meron.coffee/?fbclid=IwAR3pukxn2OW5fUXvc_54OftpzPtl-vi3M2MzfFS8EfUbMbG8h8zYcLnSfA0

Ár: közepesen drága

A bejegyzés trackback címe:

https://brunchwithuscluj.blog.hu/api/trackback/id/tr2018023034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása