Brunch With Us Cluj

Brunch With Us Cluj

DOT - District of Toast

2022. november 29. - Brunch With Us Cluj

Ha kedved lenne egy kis városi sétához, és esetleg Kolozsvár várromjait is szívesen meglátogatnád, akkor mindenképp ugorj be egy gyors korai ebédre a DOT – District of Toast bruncholóba. A múlt héten mi is így tettünk, és ellátogattunk oda. img_8132.jpgA DOT a Potaissa utca 10. szám alatt van, egy igazán hipszter és egyben nagyon kellemes hely, amely tökéletes mondjuk egy teljes angol reggeli elfogyasztásához, de a kézműves sörkedvelők is találnak számukra tetszőt.  

Szlogenjük: „all day toast”, mely annyit jelent „egész napos pirítós”.  Ezt fogyaszthatod édes vagy akár sós kombinációkban, reggelire vagy ebédre egyaránt ajánlott. Ha innivalóról beszélünk, akkor lehet szó egy (vagy akár több) sörről is, de koktél, esetleg kávé is található, viszont, mindegyik jellegzetes módon készül, ugyanis helyi eredetű termékeket használnak, mert hiszik, hogy az ételnek a lehető legegészségesebbnek kell lennie. img_7641.jpg

A helyről fontos tudni, hogy vagy QR kód, vagy Zoniz applikáció segítségével lehet rendelni. Nyitott konyhájuk van, tehát rálátást kapunk az elkészítési folyamatra, viszont ez azzal a hátránnyal jár, hogy erőteljesebb illatok, illetve szagok lepik be a teret, még akkor is, ha egy hatékony elszívóval rendelkeznek.  

Kipróbáltuk az American Bowl-t, a Guacamole & Poached Eggs-t és a Recovery Breakfast + Latte + Lemonade menüsort is, mindezek mellé pedig társult egy kis matcha latte és rapsberry ice tea is. Ezeket mind meleg szívvel ajánljuk nektek, valamint a vegán termékeiket és a természetes alapanyagokból készülő limonádéjukat is, mint például az almás pollen vagy az ananászos mentás kombinációkat.  img_7621.jpg

Fontos kihangsúlyozni, hogy nagy mértékben figyelnek a környezetükre, ezért is a mandarin, klementin, narancs, lime héját nem eldobják, hanem felhasználják, és befőzik. Mindebből két termék készül, egy kellemesen hűsítő ice tea és a croissante vagy sütemény mellé kínált marmeládé.

Összeségében a DOT – District of Toast kellemes és hangulatos helynek bizonyult, habár az erős illatok, illetve szagok kicsit eltántorítottak a hosszabb időtöltéstől, de a kiszolgálás kellően kedves volt. Az árak kissé magasak, diákbarát szemmel tekintve rájuk, viszont egyszer mindenképp megéri kipróbálni. A teraszt sem érdemes elhanyagolni, mivel különleges hangulatot áraszt, de ezt mind inkább a melegebb időszakban javasolt. Főként olyan személyeknek ajánljuk, akik szeretik a hipszteres világot, valamint a helyi termelőktől fogyasztható termékeket.

Név: DOT – District of Toast

Cím: Potaissa utca, 10. sz., Kolozsvár (ro.: Strada Potaissa 10, Cluj – Napoca)

Nyitvatartás:

            hétfő: 09:00 – 18:00

            kedd: 09:00 – 18:00

            szerda: 09:00 – 18:00

            csütörtök: 09:00 – 18:00

            péntek: 09:00 – 18:00

            szombat: 09:00 – 18:00

            vasárnap: 09:00 – 18:00

 

Tudnivalók: Vegánbarát/ Lehet kártyával fizetni/ Rendelkezik kültéri ülőhellyel/ Wi-Fi/ Gyerekbarát/ Kiszállítanak.

Facebook: https://www.facebook.com/districtoftoast

Instagram: https://www.instagram.com/districtoftoast/

Ár: enyhén magas árak, kevésbé diákbarát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brunchwithuscluj.blog.hu/api/trackback/id/tr7617989878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása